Отвориха училищата във Франция, скокът на заразените в тях пак ги затваря

Свят
18.05.2020 | 16:23 ч.

Само седмица, след като една трета от френските ученици се върнаха в училищата, бе констатирано тревожно заразяване на около 70 души, свързани с училищата, предаде Асошиейтед прес.

Някои училища подновиха занятията миналата седмица, а още 150 000 ученици от горните класове се върнаха в класните стаи днес. 

Днес обаче френският министър на образованието Жан-Мишел Бланкер обяви тревога, че връщането в училищата е изложило някои деца на нова опасност от зараза. Той каза, че засегнатите училища веднага се затварят. Според френски медии вече са затворени по спешност седем училища в Северна Франция.

Министърът не уточни дали 70-те случая на Ковид-19 са сред ученици или сред учители. Като се има предвид, че инкубационният период на вируса е няколко дни, вероятно е хората да са били заразени още преди отварянето на училищата, добави Бланкер.

Отворените тази седмица горни класове в училищата са само в т.нар. "зелени райони", които са по-слабо засегнати от коронавируса, като сред тях не попада Париж.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати