Отваряме ресторантите на закрито, пътуваме до Гърция и Сърбия без 14-дневна карантина

Общество
19.05.2020 | 14:19 ч.

"От 1 юни движението между България и Сърбия и България и Гърция ще се осъществява без задължителна 14-дневна карантина след попълване на двустранни декларации. Те ще са максимално семпли и ще трябва да бъдат попълвани три имена, дали имаш наличие на симптоми на коронавирус и запознат ли си с епидемиологичната обстановка в съответната страна, както и телефон за контакт."

Това съобщи на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Той проведе видеоконферентна среща заедно с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъждат облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19.  Целта е да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на коронавируса.

Във видеоконференцията участваха и министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.

"От 1 юни обмисляме и отварянето на ресторантите на закрито", каза още премиерът. Той поясни, че същите мерки като с Гърция и Сърбия се обсъждат с Австрия и Германия.

"Не вярвам, че държавен глава, обединител на нацията, може да произнесе такива думи. Единственото, което запомнихме, че искаше много скоростно да се похарчат пари за грипените, липсата на над 100 млн. в Митниците от бума на контрабандата, а ние не сме си позволили такъв тон и такива квалификации. Цялото ми внимание е насочено към излизане от рецесията."

Така коментира думите на президента Румен Радев, че ако той е управлява, в  държават няма да се краде.

Борисов извади справка, в която изчете цифри, според които повече хора са умрели по време на управлението на БСП, пак във връзка с изказването на държавния глава.

Борисов каза още, че има вродено чувство за скромност, но понякога като го изнервят и казва такива думи, че после се чуди дали е той. Така било и преди дни, когато заяви, че хората трябва да му благодарят, че той управлява държавата.

Коментирай

Susan Benson
22.05.2020 | 13:07 ч.
Здравейте, имате ли нужда от бърз заем? Аз съм Сюзън Бенсън. Кредитор съм и също финансов консултант. С оглед на стагнацията, през която преминава светът в резултат на въздействието на коронавируса (COVID-19) върху бизнеса и икономиката, много хора са изправени пред несвоевременно финансови предизвикателства и с наличието на паричен излишък в моята компания, ние се стремим да ускорим паричното обращение, като финансираме клиенти в и извън Европа със заем. Имате ли нужда от спешен заем за стартиране на бизнес, за закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът Ви е „ДА“, ще Ви посъветвам да се свържете с моята компания. Ние предоставяме всякакъв вид кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми. Всичко, което трябва да направите е да ни пишете по имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com или да ни изпратите съобщение директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор веднага. Ние сме цялостна компания за финансови услуги и сме решени да ви помогнем да подобрите дългосрочните и краткосрочните си финансови цели, защото вашата финансова стабилност е нашата крайна цел. Характеристики и предимства; * Удобство - можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде. * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете. * Бързо директно финансиране - Получете заема си в рамките на 24 часа след одобрението. * Гъвкав лихвен процент от 2,85 до 5,95%. * Високи цени за одобрение * Вие получавате шанса да изберете датата на изплащане, всяка седмица, месечно или годишно за период от 1 до 30 години. * Без скрити такси На много хора им е толкова трудно да получат заем от местните си банки или други финансови институти поради някакви причини, тук сме, за да помогнем. Ако наистина се нуждаете от решение на финансовите си предизвикателства, вие сте на една крачка, за да станете финансово свободни, любезно ни пишете за повече информация чрез: Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ИЛИ; WhatsApp: +447903159998 2020 © ️ Всички права запазени