Отмениха частичното бедствено положение в община Червен бряг

Общество
08.01.2019 | 13:07 ч.

Обявеното частично бедствено положение в община Червен бряг се отменя. Това разпореди със своя заповед от днес кметът инж. Данаил Вълов. Той поясни, че изграденият от военните временен мост край село Чомаковци е пуснат в пробна експлоатация и така връзката на общинския център с шест от селищата в района е възстановена. 

„Мостът беше пуснат в пробна експлоатация в понеделник в 9,00 ч. Въпреки ниските температури, движението по него беше нормално през цялото денонощие. Училищните автобуси вече се движат, светофарните уредби при моста работят. Засега изпитанията минават успешно. Там непрекъснато вървят автомобили“, поясни градоначалникът.

Той допълни, че пробната експлоатация ще продължи до края на седмицата. Преди началото й военните са направили необходимите замервания. След като мине седмицата, те ще дойдат, за да направят нови замервания и да установят каква е устойчивостта на конструкцията. Ако всичко е наред, мостът ще бъде въведен в постоянна експлоатация и ще остане до завършване на новостроящия се мост край Чомаковци.

Освен полицаи, на съоръжението дават дежурства служители на общинската дирекция за контрол на обществения ред. Те следят за конфликтни места, които при минусовите температури трябва да се опясъчават. КАТ пък следи за спазването на пътните знаци, особено за ограничението в тонажа и в скоростта на преминаването, допълни инж. Данаил Вълов.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати