От понеделник: В населени места без бензиностанции ще продават винетки в Български пощи

Бизнес
04.01.2019 | 15:05 ч.

От понеделник започват продажби на винетки през Изипей и в почти всички бензиностанции, напомнят от АПИ. В населени места без бензиностанции продажбата ще се извършва през пощите. В момента се разработва софтуер, с който всеки ще може да купи винетка и от банкомат.

Четирите терминала за винетки, монтирани в четвъртък на Дунав мост, от днес вече работят. Предимно румънци спират и си купуват електронни винетки. Устройствата са настроени на осем езика и приемат плащане само с карти. Покупката на винетка отнема около минута, като системата сама води купувача стъпка по стъпка. Указателни табели насочват влизащите в страната към мястото за продажба на винетки. То се намира в сградата на митницата и се вижда от всички, преминаващи граничния контрол.

Хората, които днес решиха да купят стикери, не бяха много. А влизащите в страната могат да си вземат винетка и от всяка близка до граничния пункт бензиностанция. Шофьорите не са в нарушение, защото веднага след преминаване на граничния пункт влизат на територията на града, за която не им е необходима винетка.  

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати