От Община Гулянци набират доброволци за помощ на възрастни и хора с увреждания

Общество
26.03.2020 | 10:10 ч.

Община Гулянци набира доброволци, които при необходимост да окажат съдействие на Домашен социален патронаж и кметовете на кметства в дейностите по снабдяване със основни стоки от първа необходимост на самотно живеещите възрастни хора и хората с увреждания, които нямат близки. Това обявиха на страницата на Община Гулянци в интернет във вторник. Основните ангажименти на доброволците ще бъдат да пазаруват основни стоки от първа необходимост и да ги предоставят на служителите на патронажа и кметствата за разнос по адресите. Дейността ще се осъществява при стриктно спазване на правилата за хигиена и безопасност, доброволците ще бъдат снабдени с маски и ръкавици, уверяват от Общината.
Община Гулянци използва пълноценно целия ресурс, с който разполага, за да обезпечи изпълнението на мерките в извънредното положение. На този етап звената и екипите се справят с отговорностите и задачите си, но е напълно възможно при усложняване на ситуацията да възникне нужда от съдействие.

"Вярваме във Вашата отговорност и съпричастност, нека обединим усилията си, за да помогнем на своите баби и дядовци, майки и бащи, които винаги са наша опора. Сега е момента да им се отблагодарим с внимание и грижа", призовават от Общината и посочват следния адрес за връзка: nl_guliantsi@abv.bg, като кандидат-доброволците трябва да посочат име, професионални умения, адрес и телефон за контакт.