От днес град Левски е под знака на рока

Общество
15.07.2015 | 08:10 ч.

Град Левски става от днес малката Каварна на България. От тази вечер градът е арена за изява на млади рокгрупи от цялата страна в рамките на втория по рода си рокфестивал „Youth music fest -Левски 2015“. Три дни - до петък, музикалната емоция ще владее сцената пред Общината в Левски. Началото на концертите е всяка вечер от 18:00 ч., а входът - свободен. Кулминацията на фестивала се очаква да бъде в петък, когато на сцената излизат легендарния вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и групата Б.Т.Р.

 

Заповядайте всички, за да усетите на място заедно с нас емоцията от хубавата музика, покани от Плевен днес кметът на Левски Любка Александрова. За да разкажат за предстоящите изненади на рокфестивала, в Плевен пристигнаха и емблечаматичните Ернестина Шинова, която ще бъде водещ на роксъбитието, заедно с Андрей Слабаков, който пък е един от продуцентите на фестивала. В брифинга в пресклуба на БТА в Плевен участва и Офелия Кънева, представител на организаторите на фестивала от Соник старт.

 

До петък в Левски почитателите на рока ще имат възможност да чуят 16 младежки банди, чиито членове са на възраст от 14 до 21 години. Групите са селектирани след предварителен подбор и са от различни градове от страната, съобщи Офелия Кънева. Основна ни цел, допълни тя, е тези млади хора да бъдат забелязани и да помогнем за тяхното развитие. С тази цел за всяка група по време на фестивала ще бъде изготвена и професионална видеовизитка. Младите рокаджии ще изпълнят предимно авторски парчета, кавърите ще са малко. Ментори на участниците в рок феста са трима - Тони Арнаудов, Николо Коцев и Славчо Николов.

Надяваме се рокфестивалът в Левски да има успеха на този в Каварна, заявиха и Ернестина Шинова, и Андрей Слабаков

 

Рокфестивалът в Левски е част от националната кампания на Соник старт Толерантност „Равни под слънцето“ и е основното събитие в програмата за честването на 70 години от обявяването на населеното място за град. Ето и кои са участниците в трите фестивални дни:

 

15 юли

„Smokin' Barrels”e млада алтърнатив и пънк група. В сегашния състав групата свири от септември 2014 година. Бандата се състои от пет момчета. Зад гърба си имат вече над 10 концерта в различни клубове и барове. Всички в групата слушат много разновидни рок, метъл и пънк групи и това им помага в креативносттa при създаването на авторските песни.

„Citizen Erased”е млада пост-хардкор банда от София, която е създадена преди една година. 17 концерта, 1 демо, 2 сингъла и EP са нещата, постигнати за този период от време от четирите момчета. През март те правят своето първо национално турне по случай излизането на миниалбума им "Un Sentiment Eternel".

„Stenli Stefanov's Project”от гр.Левски. Миналогодишната група EXTREME е вече с оригиналното име на създателя на бандата, а именно Stenli Stefanov’s Project! Бандата прави авторска музика, която пише Станислав Стефанов (Стенли). В песните им се пее за любовта... за мъката от нея... за войните и жертвите от тях.

„Panic Station”-  гр. Пловдив.Групата се състои от четирима и съществува от края на 2013 г. Започва с паралелна работа върху кавъри и авторски материал. Групата свири предимно алтернативен рок, а в активите си има вече 11 авторски парчета.

„SIMAI”-  гр. София. Групата е създадена на 12 февруари 2013 г. и състои от петима. Определя се като като Rapcore/Nu-metal банда. Набляга на създаването на авторска музика. На концерти свири и кавъри на Limp Bizkit, Soulfly, Korn, P.O.D., Hed PE. SIMAI представят една интересна комбинация от Rapcore, Funk, Nu Metal, Alternative.

„IN DYING MOMENTS”- гр. Шумен. 5-членна симфоничен деткор банда от Шумен, създадена през късната 2010 г. и свиреща по концерти от пролетта на 2011 г. Стилът на бандата е тежък и мелодичен деткор, смесен с мрачни симфонии. Групата има издадени няколко албума.

„IZIDA” - с. Козар Белене, обл. Плевен. Създадена в началото на 1989 г. През 1994 г. групата записва единствения си албум "По своя път". Любовта към рок музиката е жива и в момента и понякога "Изида" се събира да свири, най-вече за удоволствие.

 

16 юли

„Axez”са метъл банда от гр. Варна. Групата се състои от петима. Правят парчета в Metal, Punk, Experimental music стилове.

„Foretold Dead”е метъл (хеви, груув, траш, алтернатив рок) банда от гр. Дупница, създадена през август 2013 г. Групата се състои от петима души и се отличава с това, че всеки от тях харесва различни музикални жанрове, което допринася за голямото разнообразие в репертоара им.

„BATTLE STEEL”. Групата е създадена през ноември 2013 г. в гр. Горна Оряховица и се състои от петима души. Жанрът им е Heavy - Power Metal. Правят трибюти на ManOwaR.

„Paranormal” - гр. Пловдив.Съществува от 2011 г. Групата набляга главно върху авторската музика и може да се похвали с множество участия на различни концерти и фестивали.

„Grimaze” - гр. София. Бандата е основана през 2013 г. в София и се състои от четирма.Музиката на Grimaze е тежка, като корените им са предимно блус. В тежкия звук усещат силна и жива енергия, която е изключително зареждаща и искат да я споделят с повече хора.

„CIROZA” - гр. Монтана. CIROZA е спийд-траш метъл група от град Монтана, създадена през 2002 г. Групата е добре позната на родната траш метъл сцена. Стилът им напомня METALLICA, BLACK SABBATH, SLAYER.

„Headbangers” - гр. Павликени. Рокгрупата е основана преди 4 години. Състои се от петима членове: соло китара; ритъм китара; бас китара; вокал и барабани (Bruno - от Белгия). Групата има изяви в Павликени, Левски, Белене и други места от региона. В репертоара на групата са включени кавъри и собствени композиции.

 

17 юли

Концерт на легендарния вокалист на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и Б.Т.Р.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати