Остава още малко до стартиране на PCR лабораторията в Плевен

COVID-19
30.03.2020 | 15:56 ч.

На днешното заседание на областния оперативен щаб проф. Славчо Томов, ректор на МУ – Плевен, обяви, че остава още малко довършителна работа по PCR лабораторията  и тя ще заработи в края на настоящата или най-късно в началото на идната седмица. Той призова гражданите да носят маски при всяко излизане от вкъщи, защото в условия на епидемиологичната обстановка, в която се намираме, това е отговорност най-вече към здравето на околните.

За спазване на указанията и алгоритъма призова и директорът на УМБАЛ – Плевен доц. Луканов. По думите му трябва да се избягва излишното транспортиране на болни, което предполага излагане на повече хора на риск от заразяване. В изказването си доц. Луканов акцентира и върху значимостта на снемане на щателна анамнеза на болните, за да се предприемат необходимите действия с цел оптимална ефективност в конкретния случай.

Доброволческата кампания до момента е набрала около 100 желаещи да помогнат, информира доц. Луканов. Хората биват включвани поетапно в различни дейности с оглед конкретните нужди, тяхната квалификация и умения.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати