Още 6 дни може да се кандидатства в конкурса „За жените в науката“

Общество
26.01.2015 | 15:25 ч.

Жените учени в сферата на естествените науки все още имат шанс да представят проектите си и да кандидатстват в петата Национална стипендиантска програма „За жените в науката“.Организаторите припомнят, че остават шест дни до крайния срок на конкурса. Кандидатките трябва да са на възраст до 35 години и да учат по докторски програми,или вече да имат докторска степен. Три от тях ще получат стипендия в размер на 5000 евро, с помощта на която да продължат своите научни изследвания в България, както и по-нататъшното развитие на научните и професионалните си кариери.

Кандидатуритеще се оценяват от високопрофесионално жури, което се състои от водещи специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на останалите партньори в проекта – Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L'Oréal България. Стипендиантите ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои през пролетта на 2015 г. в София.

Подробности за програмата и формулярът за кандидатстване са поместени на уебсайта на програмата www.zajenitevnaukata.bg. Документите могат да се пратят по пощата  до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на имейл адрес: snishkova@mfa.government.bg.