Осем са изградените контролно-пропускателни пункта в Плевен

COVID-19
16.04.2020 | 15:47 ч.

Осем са изградените КПП на територията на община Плевен, информират от Областната дирекция на МВР. Те са изградени с цел превенция на коронавируса. Строгите мерки и ограничения в придвижването са в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването.

Контролно-пропусквателните пункта са на път Плевен – Ловеч, София – Плевен, Плевен – село Гривица, Плевен – село Опанец, Плевен – местност Комудара за селата Търнене и Дисевица, Плевен – стъкларски завод, Плевен – село Къшин и Плевен – село Радишево. Преминаването на гражданите през тези пунктове се допуска само при неотложност на пътуването – здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Полицаите не са там, за да наказват и репресират, а да запазят здравето и живота на хората. 
Под забрана са посещения на паркове, спортни  и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.
По време на Великденските празници полицейските служители ще охраняват всички православни храма на територията на областта. В районите ще бъде засилено полицейското присъствие, като целта е както охрана на обществения ред, така и изпълнение на противоепидемичните мерки. Екипите на пътната полиция ще следят за нарушения по ЗДвП.
Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите! Погрижете се за себе си, за близките си и за околните! Борбата с вируса е отговорност на всеки един от нас, призовават от ОДМВР - Плевен.