ОИЦ-Плевен с разяснителни срещи за новия програмен период 2014 - 2020

Общество
09.02.2015 | 11:19 ч.

Експертите от Областния информационен център /ОИЦ/ в Плевен представиха подробно пред медиите част от оперативните програми, по които ще може да се кандидатства през новия програмен период 2014 - 2020 година.

През програмния период 2014 – 2020 отново ще действат седем оперативни програми, по които общия бюджет е 7 500 000 000 евро, информира Александър Костов - временно изпълняващият длъжността управител на ОИЦ - Плевен. Той разясни накратко предстоящите възможности за финансиране със средства по Кохезионната политика на Европейския съюз в България и представи Индикативните годишни работни програми по три от Оперативните програми - Наука и образование за интелигентен растеж, Развитие на човешките ресурси и Иновации и конкурентоспособност.  

По различните програми предстоят различни възможности за развитие на иновации и енергийна ефективност на предприятията, нови работни места за младежи до 29 години, обучения за безработни и на работното място, различни процедури насочени към образователната сфера, екологията, градската среда и транспорта. Общата посока и приоритетите на оперативните програми през програмен период 2014 – 2020 е интелигентния, устойчив и приобщаващ растеж, който ще ни направи равнопоставени на останалите ни европейски партньори, заяви Костов.

 

Това, което предстои за начало през 2015 г. пред ОИЦ-Плевен, е организацията и провеждането на нова мащабна инициатива с участието на всички общини от Плевенска област. Тази година ще се проведе и второто издание на фестивала "Плевен - европейски град".