Огнеборци гасиха над 20 пожара през уикенда в Плевенски регион

Общество
18.03.2019 | 14:17 ч.

Над 20 пожара са гасили огнеборците в региона през почивните дни. Горяха коли, сгради, сухи треви и контейнери с отпадъци, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Служители при РДПБЗН - Плевен, са гасили сухи треви в землището на Долни Дъбник около път Е83, в посока София, в района на Панорама „Плевенска епопея”, в жк „Дружба”, село Реселец, село Въбел, село Лазарово, в землището на Бръшляница, където са спасили 10 дка смесена гора, град Славяново, селата Новачене, Одърне, Българене, Шияково, Долни Луковит, Победа, Радомирци.

В Дисевица е избухнал пожар в частен имот. Причината за инцидента е в процес на установяване. Унищожени са 200 бали фураж и покривна конструкция 10 кв. м. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН - Плевен.

На 16 март екип на РСПБЗН - Плевен, е потушил пожар в метален контейнер в град Плевен на улица „Софроний Врачански”.

На 17 март в 02:58 часа в РДПБЗН - Плевен, е съобщено за пожар на три автомобила „Опел Астра”, „Ауди” и „Пежо Партнер”. Инцидентът е регистриран в Плевен на улица „Цар Самуил”. Причината за произшествието е в процес на установяване. По първоначални данни пламъците са започнали в лек автомобил „Опел Астра” и са се пренесли върху съседните автомобили. Напълно е унищожен „Опел Астра”. На лекия автомобил „Ауди” са повредени двигателен отсек и част от купето, а на „Пежо Партнер” са нанесени щети на преден ляв калник, врати и заден ляв калник. Пожарът е потушен от служители на РСПБЗН - Плевен.

На 16 март в 14:41 часа в РДПБЗН - Плевен, е получен сигнал за пожар в стопанска постройка – складово помещение в село Бацова махала. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. По време на пожара огънят е обхванал и покрива на съседна сграда. В пламъците са унищожени селскостопанска постройка, 15 куб. м дърва за огрев и 40 кв. м покрив. Пожарът е потушен от служители на РСПБЗН - Никопол.

На 17 март в 15:24 часа в Оперативен център на РДПБЗН - Плевен, е потърсено съдействие за оказване помощ на самокатастрофирал моторист в землището на второстепенен път Плевен – Коиловци.

На 17 март в РДПБЗН - Плевен, е съобщено за пожар в жк „Дружба”. Жена, живееща в квартала, е запалила отпадъци и сухи треви на полянката пред блок 328. Пожарът се е разпространил и е обхванал лек автомобил „Ауди 80”. Нанесени са щети в предната част на колата – двигателен отсек, предна част на купето, предни гуми.

 

На 17 март екип на РСПБЗН - Плевен, е погасил пожар в контейнер за отпадъци в град Плевен на улица „Карлово”. Служители на РСПБЗН - Гулянци, са потушили пожар в отпадъци в град Гулянци.

На 18 март в 04:24 часа в Оперативен център на РДПБЗН е получен сигнал за пожар на улица „Емануил Васкидович” в Плевен. Към мястото са изпратени служители от РСПБЗН - Плевен, с два автомобила за локализиране и потушаване на пламъците. Причината за инцидента е в процес на установяване. Пожарът е обхванал и част от фасада и покривната конструкция на сградата до горящия автомобил. Напълно е унищожен „Субару Трибека”. На автомобил „Субару Импреза” са унищожени заден номер, цялото купе. Нанесени са материални щети по фасадата на сграда и 20 кв. м покривна конструкция. Пострадали няма. В светлата част на деня ще се извършат огледи. По случая работят служители от Първо РУ – Плевен.

Около 17:15 часа на 16 март служители от РСПБЗН - Плевен, са оказали съдействие за изваждане на пострадал пътник от самокатастрофирал автомобил Mercedes в град Плевен на път Е83 в района на Черния паметник.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати