Официално: Реформаторският блок подкрепи Георг Спартански за кмет на Плевен

Общество
21.06.2015 | 14:16 ч.

Реформаторският блок /РБ/ застава зад кандидатурата на адвокат Георг Спартански за кмет на община Плевен.

Решението бе обявено официално днес на заключителния брифинг след заседанието на Националния съвет на ДБГ в Добрич от депутата Найден Зеленогорски, който е и съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок, зам.-председател на „Движение България на гражданите“ и шеф на Предизборния щаб на Реформаторите.

 

Найден Зеленогорски обяви утвърждаването на кандидатурата на Спартански за кмет на Плевен от РБ, от името на ДБГ. Зеленогорски коментира, че Георг Спартански също обединява целия РБ в Плевен и ще привлече подкрепа и от други политически сили, без самият кандидат да е партиен член. Самият Спартански пък бе представен като уважаван адвокат, 3 мандата председател на Общинския съвет в Плевен през 12-те години, в които Зеленогорски е бил кмет на община Плевен.

 

Както „Посоки“ писа, кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен бе издигната официално на 8 юни от Гражданска инициатива „Плевен иска - Плевен заслужава“. Самият Спартански пък обяви преди седмица пред медиите, че като кандидат, издигнат от граждани, кандидатурата му е отворена към всички граждани и всички политически субекти. „Т.е. априори запазени места за партии и коалиции за подкрепа няма и априори никой не изключен. Колкото и да е парадоксално, обръщението е към всички политически партии“, коментира юристът.