Обявиха отличените от общински конкурс в Левски

Общество
03.12.2015 | 17:10 ч.

Кметът на община Левски Любка Александрова поздрави участниците и връчи наградите на отличените в Общинския конкурс ”... Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме...”. Връчването на отличията е станало на 30 ноември, съобщиха от местната управа.

 

„Много се радвам, че интересът към Общински клуб „Млад възрожденец” нараства и клубът се развива, защото е важно и ценно родолюбието да се развива в душата и сърцето на всеки от най-ранна детска възраст”, е заявила Любка Александрова. Тя е подчертала, че възрожденският дух е в основата на успеха на всеки човек и че участието на децата в клуба им дава възможност да се срещат с много и различни личности и да участват в различни инициативи. Кметът на Левски е призовала децата да разказват за това на своите приятели и така да ги увличат в родолюбивите дела, а по-големите - да не пропуснат да се включат в похода „По стъпките на Апостола”. "Това е начинът да покажем гордостта си, че живеем в град с името на Апостола", е заявила още Любка Александрова. По време на награждаването кметът на Левски е отправила и специален поздрав към Фатме Аресниева за отличието й в Националния конкурс „Моите народни будители”.

На срещата председателят на Общински клуб „Млад възрожденец” в гр. Левски Силвия Петкова е отчела дейността на клуба през изминалата година. Учреден е и нов клуб „Млад възрожденец” - в село Асеновци. Сред първите му членове са Фатме Арсениева и Фатме Руменова - ученички в ПГСС ”Никола Вапцаров” - гр. Левски, и Осман Османов от НУ „Христо Ботев” - с. Асеновци.

 

Отличени в Общинския конкурс ”... Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме...”:

 

Категория „Изобразително изкуство“:

На 1 място – Мелиса Адрианова Апостолова

На 2 място - Гергана Веселинова Георгиева

На 3 място – Дария-Мерседес Руменова Красимирова

 

Категория „Литература“:

На 1 място - Фатме Вергиниева Арсенова

На 2 място - Вилислава Тодорова Георгиева - Иванова

На 3 място - Габриела Петкова Димитрова