Общинският съвет на Плевен избра за председател Мартин Митев

Общество
10.11.2015 | 17:51 ч.

След полагане на клетвите церемонията по встъпване в длъжност на новите органи на местна власт в Плевен продължи и с първа тържествена сесия на новия Общински съвет. Тържественото заседание по право бе председателствано от най-възрастния избран за общински съветник, а това в този местен парламент е Христофор Дочев от ПП „Глас народен“.

 

Първото решение, което взеха новите старейшини, бе за избор на председател. За поста бяха направени две предложенияза Мартин Митев от групата на ГЕРБ и за Антон Георгиев от МК за промяна (БСП и ПК “Тракия”). След тайно гласуване от подадените 40 гласа с 33 гласа за председател на новия Общински съвет бе избран Мартин Митев. За Антон Георгиев имаше подадени 5 гласа. Един от съветниците - Андриян Христов от ПП „Атака“, отказа да участва в гласуването, а две от подадените бюлетини за вота бяха обявени за невалидни от комисията по избора.

„За мен този избор означава огромна отговорност, доверие и задължение да дам целия си опит и знания за развитието на общината", заяви пред колегите си Мартин Митев и призова всички през новия мандат да не се занимават с дребнотемия и политиканстване, а с добри политики в името на Плевен. След избра на председател общинските съветници взеха и  първото си решениеизбран бе съставът на 7-членна временна комисия с председател Дарин Ангелов, която има за задача да изработи Правилника за работа на новия Общински съвет. В края на ноември ще бъде свикана и първата редовна сесия.

 

Както „Посоки“ писа, в новия Общински съвет на Плевен влизат 41 съветници от 10 политически формации. Мандатите са съответно: 10 съветници от ГЕРБ, 9 от МК “Плевен можеПлевен побеждава”, 5 от МК за промяна (БСП и ПК “Тракия”), 4 от Български демократичен център, по 3 места за ПП АБВ, ДПС и „Народен съюз“, 2 места за „Глас народен“ и по 1 място за НФСБ и „Атака“. Най-младият съветник е на 25 години - Йордан Грижов от групата на ПП ГЕРБ, а най-възрастниятХристофор Дочев от ПП „Глас народен“.

Коментирай

безработен
11.11.2015 | 02:22 ч.
Реално кмета е избран с едва 19,5 процента от имащите право на глас. Нелепо бе да се говори, че Плевен падна! Къде бяха мишоците на Спартански, та не предложиха техен представител за председател? Пълна порнография кще е и този мандат!