Общински съвет - Плевен с последно заседание за мандата на 15 октомври

Общество
08.10.2015 | 11:53 ч.

Общинският съвет на Плевен се събира на последно за този мандат заседание. Сесията е насрочена за 15 октомври, четвъртък, от 9 часа в зала „Гена Димитрова“, т.е 10 дни преди местния вот. Предварителният дневен ред на заседанието на старейшините включва 15 точки.

 

Първата от тях е предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване на Окръжен съд – Плевен върху недвижим нежилищен имот - частна общинска собственост, представляващ самостоятелен обект в сграда на бул. “Ген. Скобелев” № 22, бл.3, вх.А, партер. Ще припомним, че с решение от предходната сесия местният парламент предостави въпросното помещение за Синя стая, или в превод - Стая за щадящо изслушване на деца - жертви или свидетели на престъпление. Разкриването й става по проект, изпълняван от съда по българо-швейцарска програма за сътрудничество. Т. нар. Синя стая трябва да е извън сградата на Съдебната палата, тъй като изискването е тези специализирани помещения да бъдат извън територията на съд, МВР или прокуратура.

 

На 15 октомври съветниците ще решават и по предложение относно кандидатстване на Община Плевен с резервен обект за допълнително финансиране в рамките на Проект “Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”. Проектът е по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013 г.

 

На предстоящата сесия предстои да бъде избран и представител на Община Плевен за участие в комисия за изработване на областна здравна карта. Сред  останалите въпроси на заседанието са продажби на общински недвижими имоти, прекратяване на съсобственост, предложения за разрешения за изработване на проекти за подробни устройствени планове.

Като последна точка в дневния ред е и предложението за избор на временно изпълняващи длъжностите кмет на Община Плевен и кметове на кметства.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати