Обществените поръчки за санирането в Плевен - блок по блок

Общество
04.02.2015 | 13:26 ч.

Обществените поръчки за санирането по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища в Плевен ще се обяват блок по блок, а не чрез рамково споразумение. Така повече фирми ще имат възможност да кандидатстват и да получат работа, поемайки обекти по Програмата.

 

Това обяви кметът на Плевен проф.д-р Димитър Стойков във връзка със старта на Програмата. Той съобщи, че в момента Община Плевен подготвя документацията за първите процедури по ЗОП за осъществяването на отделните дейности по сградите. Идеята ни е да дадем максимална възможност на местния бизнес в тази сфера да кандидатства и работи, мотивира се градоначалникът.

 

Както вече стана ясно, в Плевен 200 жилищни блока отговарят на изискванията за кандидатстване по Националната програма за безплатно саниране. А именно да имат най-малко 36 апартамента и да са т.нар. панелки. По първоначални данни това са 76 блока в квартал „Сторгозия“ и 62 в квартал „Дружба“, останалите жилищни сгради са в центъра на Плевен и в новия ж.к. „Мара Денчева - юг“. Безплатното саниранe ще става на принципа първи поред - първи по право.

 

Заради големия интерес към програмата Община Плевен обяви и график за групови информационни срещи с представители на етажна собственост. Първата такава среща се проведе във вторник в зала „Катя Попова”. Следващите дати са:

10 февруари - от 18:00 ч.

17 февруари - от 18:00 ч.

24 февруари - от 18:00 ч.

 

За подробна информация, образци на документи и съдействие при регистрацията и кандидатстването за безплатното саниране, гражданите могат да се обръщат и към Информационния център, разположен в стая 19 на Община Плевен. Консултациите за граждани са всеки работен ден от 8:30 до 17:00 ч. Допълнителна информация и заявки за участие на представители на местната администрация в общите събрания могат да бъдат направени на тел. 064/ 881 204.