Общинската структура на ГЕРБ в Плевен има временно ръководство, трима от досегашното са изключени от партията

Политика
04.06.2020 | 21:27 ч.

Общинската организация на ГЕРБ в Плевен от днес има временно ръководство. Трима от досегашното й ръководство са изключени от партията. Това съобщи тази вечер Пламен Нунев, член на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност.

Той пристигна в Плевен, за да оповести пред общинската структура на ГЕРБ решения, които са взети на заседание на Изпълнителната комисия на партията миналата сряда.

„За област Плевен решението на комисията е: Освобождава като областен административен секретар на партията депутата Ралица Добрева. Тя има много ангажименти в Народното събрание, а задълженията на административния секретар са да поддържа всички общински структури – да обикаля и да прави срещи с местните клубни секретари в малките населени места и по кварталите. Комисията утвърди за областен административен секретар Цветомир Генчев.

За община Плевен комисията реши: Прекратява членството в партията на Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов. Причините са постъпили сигнали за нарушаване на партийната дисциплина, настъпилият разнобой в общинската структура и др. Комисията освобождава общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен и утвърждава временно общинско ръководство до провеждането на съответното събрание за избор на постоянно”, поясни Пламен Нунев.

Той допълни, че временен общински ръководител на структурата на ГЕРБ в Плевен е Генади Динков, ръководител на партийната организация в село Ясен. Временен общински организационен секретар е Валентина Вълчанова. Членове на временното ръководство са Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Боджева, Христо Кочев и д-р Йордан Георгиев, който си е направил отвод.

На срещата на общинската структура с Пламен Нунев снощи Петя Василева си е подала оставката и от ръководния партиен пост, който е заемала, и от партията. Оставки са подали и другите двама изключени – Йордан Грижов и Христо Михайлов.

„След местните избори на първите заседания на Изпълнителната комисия започнахме оздравителни процеси в партията в национален мащаб. Заради пандемията от коронавирус обаче този процес беше прекъснат. На заседанието ни миналата сряда разгледахме ситуациите в областите Видин и Плевен. Отговорност за загубените избори в Плевен носи цялото общинско ръководство. Анализът на функционирането на партията тук показва, че ситуацията никак не е добре. В Етичната комисия постъпиха ред сигнали, някои от които се разглеждат в момента.” Така Пламен Нунев обясни защо сега се правят драстичните промени в плевенската общинска структура на ГЕРБ.

На  срещата не е обсъждано т.нар. „кърваво писмо”, в което общински съветници от ГЕРБ обвиняват областния координатор на партията Мирослав Петров, че поддържа близки контакти с местните централи на БСП и ВМРО, че задкулисието в партията е стигнало своя връх, че упражнява натиск върху своите съпартийци общински съветници и др.

„От правна гледна точка това писмо е документ с невярно съдържание – половината от хората, чиито имена са посочени под него, не са се подписали. Дори един от посочените като подписал се заяви, че се разграничава и не иска името му да бъде замесвано”, коментира Мирослав Петров.

Още по темата

Коментирай

човек от народа
16.06.2020 | 17:23 ч.
Пак парашутирана ВАЛЧАНЕВА от Червен бряг.. Все с парашута..на синекурни-ДАЛАВЕРАДЖИЙСКИ МЕСТЕНЦА я ПАРАШУТИРАТ..то не бе Инспекция по труда-Плевен при КОНФЛИКТа и на ИНТЕРЕСИ /с рег. ЮЛ!/.."Инжстрой"...СТМ..до ДОИТ и--"компетентката" по вс-ХООПппп-Общ. "съветничка"..от Ч.Бряг..ХооП..в Плевен...ТАЯ е тя-дето ЩЕ НИ ОПРАВИ... Да не си отваряме устата за нейните партийни овластения...