Община Пордим прие дарение от рицарски орден

Общество
23.05.2020 | 11:51 ч.

Над два часа продължи срещата между ръководството на Община Пордим с Иван Ганчев - Велик Приор на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България и представители на организацията. На срещата, за която информира Слави Михайлов - председател на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/, са присъствали и заместник кметовете и секретарят на Общината и управителят на Комплекса за социални услуги „Свети Мина“.

Кметът на Пордим Детелин Василев е запознал официалните гости с дейностите и услугите, които се предлагат на местно ниво за социално уязвими групи. Делегацията от своя страна се е впечатлила от историята на града и общината в резултат, на което Великия приор за България Иван Ганчев е предложил да бъде подписано споразумение за дългосрочно взаимно сътрудничество и подкрепа.

Тепърва предстоят съвместни инициативи, които ще се реализират в полза на социално уязвимите групи в общината. Кметът Детелин Василев е подчертал, че дарението от дрехи, храни и дезинфектанти са навременна помощ за Комплекса за социални услуги „Свети Мина“ и е благодарил сърдечно за оказаното внимание и подкрепа.

Гостите са се запознали и с постиженията на талантливите деца от хореографското училище в града. Очаква се ново посещение в общината от представителите на Ордена, информира Слави Михайлов.

Снимки: НССБ