Наближава крайният срок на конкурса за снимки и видео "Дунав в моето сърце"

Култура
28.07.2020 | 11:00 ч.

От Община Белене - инициатори на фото- и видеоконкурса „Дунав в моето сърце”, обявен по случай Деня на река Дунав, напомнят, че крайният срок за изпращане на материалите е 31 юли. А ето и подробностите:

Конкурсът е в три категории: река Дунав – цялото поречие (от Германия до Черно море); Природен парк „Персина” и природата край река Дунав; град Белене.

Всеки автор може да участва с максимум 3 снимки и 1 видеоклип в конкурса. Те трябва да са направени през 2019 г. или 2020 г.
Служители на Община Белене и членове на техните семейства нямат право да участие в конкурса.

Има и някои технически изисквания. Снимките трябва да са в дигитален формат JPG или JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото на снимката - до 100 знака. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 3000 пиксела по дългата страна. Файловете не трябва да са по-големи от 25MB.

Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: обработка на яркост и контраст, изостряне на изображението, прекадриране на снимката. Не се допускат обаче фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали.

Времетраенето на видеото не трябва да бъде повече от 15 секунди. Видео материалите трябва да са във формат МР4, AVI или WMV и с резолюция не по – малка от 720р.

Конкурсът бе открит на 10 юни 2020 г.  Краят за изпращане на снимки и видео за конкурса настъпва в 17.00 часа на 31 юли 2020 г.  Гласуване във фейсбук страницата „Дунавски новини” ще определи носителя на "Наградата на публиката". Гласуването става от 1 до 31 август 2020 г.

Победителите ще бъдат обявени на фейсбук страницата „Дунавски новини” на 3 септември 2020 г. Избрани фотографии ще бъдат включени в изложба по време на Празника на град Белене.
Наградите ще бъдат обявени на специална церемония при откриване на изложбата по време на Празника на град Белене 04 – 06 септември 2020 г. Ще бъде връчена и „Награда на публиката” за всяка категория.

Подробности за регистрацията и наградите може да се намерят на страницата на Община Белене или фейсбук сайта Бъдеще за Община Белене.

 

Още по темата

Коментирай