Образуваха три бързи производства за употреба на алкохол от шофьори в Плевенско

Крими
21.04.2020 | 09:50 ч.

На 19 април в 07:10 часа на КПП на изхода на град Плевен посока село Ясен полицейски екип спира за проверка товарен автомобил "Пежо Бипер". Установило се е, че зад волана е 51-годишен плевенчанин. При извършената проверка е установено, че управлява автомобила след употреба на алкохол. Уредът е отчел положителна проба – над 1.2 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. 51-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.
Същия ден около 22:20 часа в село Коиловци служители на Първо РУ - Плевен проверяват 38-годишен от селото. Мъжът е управлявал "Опел Астра". Алкотестът му е показал над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.
Отново на 19 април около 23.30 часа на улица "Българска авиация" в Плевен е проверен с техническо средство 57-годишен – водач на лек автомобил "Тойота Авенсис". Алкотестът е показал, че шофира с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Сезирана е прокуратурата.

По случаите са образувани бързи производства и е сезирана прокуратурата. Работа продължават разследващи полицаи.