Областният кризисен щаб в Плевен с препоръки към по-големите предприятия, ще предложи и карантина за Буковлък

COVID-19
21.04.2020 | 17:20 ч.

Днес в Областна администрация – Плевен беше проведено заседание на областния кризисен щаб за борба с COVID-19, председателстван от  Мирослав Петров, областен управител на област Плевен. На срещата присъстваха представители на институции, имащи отношение към процеса на превенция, лечение и ограничение разпространението на заболяването.

След дискусия и представяне на данни, свързани с новите 19 случая на заболяването в плевенското предприятие „Мизия” и в Кметство с. Буковлък, беше взето решение да се направи предложение до Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването за поставяне под карантина и затваряне на Кметство с. Буковлък до изясняване на епидемичната обстановка, свързана с констатираните положителни тестове за COVID-19 и големия брой на контактни лица, на които предстои тестване.

Г-н Мирослав Петров предложи също да бъдат изпратени писма до по-големите производствени предприятия в гр. Плевен с препоръка за недопускане и ограничаване на заболяването на територията на техните административни и работни бази, изразяващо се в:

- Засилен контрол и недопускане на работа на служители със съмнения за вирусоносителство;

- Спазване на мерките за отстояние (2 метра);

- Ежедневно засилено дезинфекциране на общите части на сградите;

- Редовно проветряване на общите части на сградите;

Дезинфекциране;

- Установяване на критични точки и кратност на обработките.