Обичам да виждам как дрехите оживяват

Лайфстайл
11.07.2019 | 15:13 ч.

Елена Станева е родена в Стара Загора. Там учи в Икономически техникум. След това завършва икономика във Варна. 13 години работи в обменни бюра. Хобито й от дете е модният дизайн. В 69-ото издание на Парад на модата в Плевен дебютира с първата си колекция „От Африка с любов“.

 

Съпругът ми беше на работа в Република Бенин, Африка. И като се прибра, ми донесе един пакет с платове. Когато ме поканиха да участвам в Парад на модата в Плевен, реших да създам колекция от тези платове.

Всичко се случи от само себе си.

Моят мъж ми разказваше колко смислени и спокойни са хората в Африка. Имат малко материални неща. Повечето от хората, с които се е виждал и е контактувал, нямат вода вкъщи. Ходят боси. Увити в пъстри платове. Така че с първата си колекция исках да предам тази емоция на хората от Африка. Тя не е характерна за нас, българите.

Защото ежедневието ни увлича и е необходимо да поспрем.

Да се радваме на малките неща.

Да оценяваме това, което имаме.

Посланието на колекцията е емоцията, слънцето, любовта, пъстротата, спокойствието.

Живея във Варна. И като цяло се занимавам с танцови облекла - за спортни, за състезателни танци и за модерен балет. Предимно това са дрехите, които правя. Защото обичам да ги виждам как оживяват на сцената. Обикновено ми задават теми и започвам да мисля как да изглежда танцьорът. Така че да се чувства добре и да пресъздава емоцията в танца.

Да бъде всичко съвършено.

На плевенчани ще пожелая да вярват в мечтите си и да ги следват. Те се сбъдват, колкото и абсурдни да им се струват.

И да се обичат.

 

Росен ХАДЖИЕВ

Снимки: авторът

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати