Няма новорегистрирани случаи на африканска чума по свинете в Плевенски регион

Общество
24.09.2019 | 17:18 ч.

Областната епизоотична комисия даде положително становище по повод искане за извършване на извозване на дърва за огрев, добити при почистване на язовирната стена на яз. "Николаево 6" в местността Дъбравата, землище на с. Николаево. Дейността ще бъде извършена в рамките на един ден.

Комисията не допусна извършване на ловуване в район „Дрян” и острови Байкал на благороден елен. Молбата за разрешение е от името на фирма, която стопанисва ДДУ Мизия – гр. Плевен.

Няма новорегистрирани огнища на АЧС както при домашни, така и при диви свине, информира д-р Иван Йорданов, заместник-председател на Областната епизоотична комисия и директор на ОДБХ – Плевен. През настоящата седмица, преди откриване на ловния сезон за диви свине, ОДБХ - Плевен, съвместно с РУГ - Ловеч, ще проведат поредица от обучения на ловците от ловните сдружения, намиращи се на територията на ДСГ - Плевен, и ДСГ - Никопол. На тези обучения ще се акцентира върху мерките за биосигурност по време на лов и начините за вземане на проба за АЧС.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Жена в лондонското такси към шофьора: - Към Ватерло! - Гарата ли? -Ми то, за битката съм малко позакъсняла...!

АРХИВ | изберете две дати