Новият руски премиер с неочаквано увлечение

Лайфстайл
17.01.2020 | 16:03 ч.

Новият руски премиер Михаил Мишустин, който е доктор на икономическите науки и в близкото минало шеф на Федералната данъчна служба, се оказва, че е човек, надарен не само със способности в областта на икономиката, но и в изкуството. Той е автор на музика за двата хита „Истинската жена” /"Настоящая женщина"/ и „Пепел” /"Зола"/ на певеца Григорий Лепс, пробва се и в други форми на изкуството. А премиерът на Русия далеч не е единственият творчески човек сред руските политици.

Както се оказа, Михаил Владимирович пише музика, съчинява частушки, сатирични стихове и епиграми.
Представителят на Мишустин се опита да опровергае авторството, позовавайки се на талантлив съименник на премиера, но Александър Вулих, който написа стиховете за песента "Зола", увери журналистите: автор на музиката е бившият шеф на Федералната данъчна служба и новоназначеният министър-председател на Руската федерация.

Освен това е известно, че откакто Михаил Владимирович е оглавил Федералната данъчна служба на Русия, в този отдел често се провеждали т. нар. "капустники" - своеобразни шеговити концерти, където служителите изпълняват кавъри на песни, пеят частушки и рецитират. Самият Мишустин е фен на Comedy Club и лично е запознат с много известни изпълнители и шоумени.