Новият кмет и съветници на Плевен встъпиха в правомощия /Снимки/

Общество
10.11.2015 | 17:36 ч.

 

С тържествена церемония днес от 14 часа в длъжност встъпиха новите органи на местна власт в община Плевен. В присъствието на областния управител Ралица Добрева и заместниците й арх. Бойко Балтаков и Красимир Иванов, председателя на Общинската избирателна комисия Ярослав Димитров, десетки граждани и медии клетви положиха новият кмет на Плевен Георг Спартански, новите общински съветници  и избраните кметове на кметства в общината.

 

„Вярвам, че всеки един от вас ще подходи към задълженията си с осъзната отговорност и воден от принципите за политическо и гражданско достойнство и чест, ще отстоява интересите на общината и на нейните жители“, обърна се към присъстващите в зала „Плевен“ Ралица Добрева. И пожела на новите управници на Плевен никога да не забравят, че гласуваното им от хората доверие се защитава отново и отново всеки един работен ден. Желая ви здраве и ползотворна работа. На добър час!”, пожела областният управител.

 

Церемонията продължи с подписване на клетвените листове от новоизбраните 41 общински съветници, кмета на Плевен и избраните кметове на кметства в общината. След като изрече клетвените слова, кметът Георг Спартански получи от губернатора на Плевен и символа на властта - кметската огърлица.

„Съзнавам, че пътят не е лек, но не смятам да го извървя сам, искам да го извървим заедно с гражданите на Плевен, защото този огромен кредит на доверие, който получихме от гражданите на Плевен, задължава. Това е една много голяма отговорност, едновременно с това е и тежък товар на обществени очаквания, които нямаме право да пропилеем”, каза в първото си обръщение към общинските съветници и кметовете на кметства в община Плевен новият кмет Георг Спартански. В словото си той отново подчерта, че няма да слугува и да робува на партийни и политически цветове. Единствените три цвята, на които ще слугувам, са трите цвята на националния ни флаг, заяви Спартански.

Коментирай

Геор
24.11.2015 | 13:17 ч.
Гледайки само ки са ти заместници ми е ясно какъв лъжец и популист си Георг.Или неизбраните лидери от така наречения деформаторски блок не са ти наредили да ги назначиш като зам кметове