Нови дарители в Плевен - депутатът Стефан Бурджев с дарение за Университетската болница

COVID-19
26.03.2020 | 16:56 ч.

Кампания в подкрепа на болницата в борбата срещу коронавируса обяви и Лайънс клуб „Огледало“  в града

Добрите новини за нови финансови дарения за подпомагане борбата срещу коронавируса в Плевен продължават. След решението на заместник-председателя на Общинския съвет и общински ръководител на ГЕРБ в града Петя Василева да дари четири месечни заплати за лабораторията за тестване за коронавирус към Медицинския университет, научаваме за още един такъв жест. Той идва от плевенския депутат Стефан Бурджев, който дари средства за закупуването на 15 пулс-оксиметъра. Уредите са необходими на реанимацията на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”.

Кампания за събиране на средства за УМБАЛ - Плевен, провежда и Лайънс клуб „Огледало“ в града. Дамите от клуба, като членове на най-голямата хуманитарна организация в света - Лайънс Интернешънъл, излязоха с обръщение, в което се казва: „Отговорността към обществото - да сме там, където има нужда от нас. Призоваваме всички хора за подкрепа. Явно е дошъл моментът, в който всеки да направи и невъзможното за да излезем от безизходицата. Всяка идея, съпричастност, финансова подкрепа, насърчаване ще са от значение и полза.“  И добавят, че за справяне със създалата се епидемична обстановка в България УМБАЛ - Плевен има нужда от следните консумативи и апаратура:

1. Безконтактни термометри

2. Дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH ефективен и срещу Coronavirus. (Коронавирус)

3. Дезинфектанти за ръце, повърхности и под

4. Предпазни защитни средства за медиците

5. Апарат за изкуствена белодробна вентилация

6. Бактерицидни лампи

Събраните средства ще бъдат използвани за поетапното закупуване на посочените консумативи и медицинска апаратура. Гарантирана е пълна отчетност и прозрачност.

До момента от Лайънс клуб „Огледало“, с помощта на дарители, са предоставили на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ портативен ЕКГ апарат, 6 л дезинфектант NOCOSPRAY/NOCOTECH и 17 безконтактни термометри.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати