Нов протест в Плевен с искане за справедливо наказание за шофьор, причинил смъртта на младеж

Общество
08.07.2020 | 08:12 ч.

Днес от 12,30 ч. до 15,30 ч. пред Съдебната палата в Плевен ще се проведе протест с искане за справедливо наказание на шофьора, причинил смъртта на 17-годишния Божидар Бояджиев на 7 май т.г. край село Ралево.

Протестът се провежда на това място и по това време, защото от 13.30 ч. ще започне съдебно заседание по дело за друга катастрофа, причинена от същия шофьор в „Кайлъка“, в която са пострадали 4 други момчета.

„Ние ще се съберем в 12,30 ч., тъй като съдийката по делото отказва да работи под обществен натиск. А ние - ние българските граждани, можем да живеем под натиск и под страх заради убийците на пътя. Съдът обаче може да раздава условни присъди и дори иска да не му се пречи и да прави това с пълно спокойствие”, възмутени са организаторите.

Те приканват всички приятели на Божидар и всички хора, които желаят справедливи присъди и сигурност на пътя да ги подкрепят: „Всички ние искаме децата ни да се прибират в къщи, а не да ходим на гробища! Нека не оставяме убийците на пътя да се отърват с условни присъди. Ако това дело беше приключило своевременно, Божидар можеше да е жив! Нека не сме безучастни. Нека се борим за справедливост. Искаме ЖИВОТ!!!”.

 

 

 

Още по темата

Коментирай