Нелегален цех забърква ракия, водка и уиски за кръчми в Северна България

Общество
11.12.2015 | 11:37 ч.

Работещ нелегален цех за алкохол разкриха тази нощ мобилни митнически групи в Горна Оряховица, съобщиха от АМ. Със служител на ОДП на МВР Велико Търново те влезли в складово помещение в търговска база, където била изградена нелегална система за дестилация на спирт и производство на алкохолни напитки. Чрез смесване на спирт, глицерин, вода и съответната есенция са „забърквани" различни алкохолни напитки.  В на място в клипсирани и фолирани PVC-туби с различна вместимост нелегалният алкохол е доставен до получателите му.

Нелегалното съоръжение е разкрито от мобилните митнически групи в работен процес. В помещението са открити складирани  PVC-туби от 10, 30 и 60 л., пълни с нелегално произведен алкохол с вкус на гроздова ракия, кайсиева ракия, водка и уиски, готови за нелегална реализация. Общото количество е 1240 литра алкохол с алкохолен градус 36 и 37 vol. Открити са и други 600 литра 95-градусов спирт в PVC-туби от 60 л. туби, готов за нелегално производство на алкохолни напитки.

Работниците в нелегалния цех са разпитани. Според личните признания на собственика на съоръжението, с нелегално произведените алкохолни напитки са зареждани заведения в Северна България. 

Откритият алкохол е задържан, нелегалното съоръжение е запечатано. Работата по случая продължава, казват от АМ.