НЧ „Зора -1990 г.“ в село Победа посрещна 24 май с онлайн концерт

Култура
24.05.2020 | 11:56 ч.

По случай 24 май – Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура, Народно читалище „Зора - 1990 г.“ в село Победа  организира празничен дистанционен концерт, съобщиха от културния институт.

По примера на много популярни личности, които направиха записи от домовете си, така и децата от селото записаха от вкъщи няколко свои изпълнения. Читалищният екип ги превърна в празничен концерт с помощта на новите технологии. Децата рецитираха стихове, посветени на Кирил и Методий, на българската азбука и слово, на учителите. Песента „Мечта за изгрев“, изпята от талантлива първокласничка, бе достоен финал на концерта  - послание към всички хора за новия ден, мечтите, надеждите, доброто и единството.

Организаторите на онлайн концерта подчертават, че новата ситуация налага читалищата да са  иновативни и актуални, преминавайки към дистанционно общуване и обслужване, дигитални колекции, виртуални изложби и пътешествия, креативни идеи и онлайн предизвикателства. Според екипа това е бъдещето – съчетание на традиции и иновации, за да са привлекателни за новите поколения.

В навечерието на празника читалищният екип изказа благодарност на децата и техните родители, които вложиха труд, креативност, талант и настроение, като се  включваха във всички онлайн инициативи, които предлагаше читалището в условията на извънредно положение и социална изолация. Връчени бяха символични награди на призьорите и грамоти на всичките 28 деца, взели участие в онлайн фотоконкурс „Моята красива лазарка“.

Новото предстоящо онлайн предизвикателство е „Виртуална фотоизложба „Царица Роза“, инициирано във връзка с празника на розата, който се провежда в края на май в цялата Розова долина. И макар читалището да се намира в Дунавската равнина, неговите членове също се прекланят пред божествената роза – отглеждана и подарявана с послание за любов, вярност, радост, щастие. Всеки може да изпрати снимки на рози, които отглежда в цветната си градина, а читалищният екип на 30 май ще зарадва своите потребители с виртуална изложба „Царица Роза“, пишат още от културния институт.


 

 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати