Напрежението между Елена Йончева и Корнелия Нинова расте, в основата - Борисов

Политика
15.09.2020 | 12:25 ч.

Подписала ли е Корнелия Нинова трите сигнала срещу Бойко Борисов, които евродепутатът от БСП Елена Йончева е внесла в прокуратурата? По думите на Йончева, това не се е случило.

Вчера Нинова пред bTV обясни, че самата Елена Йончева не е пожелала Корнелия Нинова да подпише сигнала до прокуратура по "Барселонагейт" и прословутата къща в испанския град.

 "Това е международно разследване. Аз работя със скрити източници, това е мое журналистическо разследване", казала Елена Йончева на Нинова.

"Този сигнал не е внесен никъде. Не излиза официално нито от групата, нито от партията, Елена поиска да е нейно разследване. Не бих отказала подпис под никой сигнал за корупция. Голяма част от съпартийците ми казаха "Спри Елена", но аз никога няма да я спра", посочи още Нинова.

Днес обаче в свои постове в Туитър и Фейсбук Йончева обаче казва съвсем друго:

"Трите сигнала, касаещи ББ, които внесох в прокуратурата 05/2019., не бяха подписани от К. Нинова, защото тя не пожела. Като български депутат от БСП, това за мен беше непонятно. Моята цел е да има резултат. Когато подобен сигнал не е подкрепен от лидера на опозицията,това е явна индикация за липса на политическа воля истината да излезе наяве. През последната година не чух г-жа Нинова да призове г-н Цацаров да разследва сигнала.
 
Да сте чули г-жа Нинова да призове за независима експертиза на аудиозаписа с Борисов, в който той заповядва да бъде унищожен и бизнесмен, и политически опонент? Депутатите от ЕП призоваха за независима експертиза. Такава беше направена. Гласът е на Борисов. Да сте чули от Нинова да спомене за тази експертиза?", завършва поста си Йончева.
 

Още по темата

Коментирай