Награди за Червен бряг от конкурс на фондация „Ангелите от Лим“

Общество
14.05.2015 | 12:37 ч.

Децата от Центъра за работа с деца в град Червен бряг се завърнаха с награди от провели я се в град Свищов конкурс за детска рисунка „Три звездички“, в памет на всички загинали деца на 4 април 2004 г. в р.Лим - Сърбия/ Черна гора/.На черната дата група от 34 ученици и 16 възрастни се прибира от екскурзия в Дубровник. Повечето от пътниците в автобуса са деца от училище "Николай Катранов" в Свищов. Към 22 ч. българско време, на завой на планински път, шофьорът изгубва контрол и автобусът пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун.12 български деца от Свищов загиват във водите на Лим. При инцидента загинаха Александра Гергова, Антония Братова, Боряна Петкова, Женя Ангелова, Светослава Пантелеева, Валентин Маринов, Виктор Маринов, Лора Николова, Глория Георгиева, Юлиян Манзаров, Светослав Колев и Антоана Евтимова.

 

Наградите за Червен бряг от конкурса са заслуга на 16-годишната Мария Тодорова, спечелила първо място в IVвъзрастова група, и на 6-годишната Танислава Филева от ОДЗ „Зора“, класирала се трета в Iвъзрастова група.

Фондацията „Ангели от Лим“ е изпратила благодарствено писмо до Центъра за работа с деца в Червен бряг, за желанието и ентусиазма, с който децата от Центъра са участвали в конкурса. „Пожелаваме на всички участници здраве и още творчески успехи. Бъдете винаги първи, вярвайте в себе си, продължавайте напред“, се казва в благодарственото писмо.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати