Томислав Дончев към президента: Когато двама се карат, виновен е по-умният

Политика
07.04.2020 | 14:25 ч.

"Целта е не да отговорим на нападките на президента, а да внесем яснота по реда на снабдяване на болници и учреждения с предпазни средства и медикаменти."

Това заяви на пресконференция в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев и каза, че в последно време се използват военни термини, каквито в последното си изказване пред медиите използва президентът Румен Радев, който каза на депутатите: "Кръгом тогава към март."

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, който е и началник на ложистично-координационния център обясни точно колко бройки къде са разпределени и къде.

"Работим активно и по осигураване на доброволците на лични предпазни средства, работим и с общините", каза още Николов.

Той отчете: "Разпределени са 50 000 специализирани маски, над 96 000 маски за обща употреба, облекла за специализиран персонал за многократна употреба – 3000 броя, 4000 броя за обща употреба, защитни облекла, шлемове, спирт – 158 000 литра. Това стана ясно от думите на директора на ГД ''Пожарна безопасност и защита на населението.'' 

Днес на заседание на логистичния център стана ясно, че ще бъдат разпределени един милион ръкавици, от които 10 000 остават в дълбок резерв, 650 000 защитни облекла, 1500 в резерв, 19 000 маски и 4000 предпазни шлема. 

Още с първата нощ на сформирането на Националния оперативен щаб бяха освободени 8000 защитни облекла, поясни началникът на Щаба генерал-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски.

"Нека не се бърка раздаването на мартеници, със сложната логистична задача в периода на пандемията", намекна пак за изказването на президента Дончев.

"Армейските команди "кръгом, бегом марш" се прилагат от по-старшите към новобранците, не сме новобранци, не сме на подготовка, не е ясно коя комадна трябва да изпълняваме, тази от 3 март, тази със сваляне на карантината отпреди седмица, Единственият ми персонален призив към президента е да спазва собствената си препоръки - нека всички да се смирим и да си вършим работата. Когато двама се карат, виновен е по-умният", цитира също като президента Гьоте вицепремиерът Томислав Дончев.

"Най-добре подготвени са САЩ, но виждате и там какво се случва, там се задъхват. Обвиняват ни, че не тестуваме достатъчно, но труповете не могат да се скрият. Не бъркайта заявените с изпълнените намерения. И в Австрия са заявени намерения, но за 1 май, сега сме април", каза началникът на ВМА.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати