Менда Стоянова доволна, че депутатските заплати ще бъдат дарявани

Политика
07.04.2020 | 08:37 ч.

"Радвам се, че депутатските заплати ще се даряват. Така те ще отиват по сметките на здравното министерство. Това за мен е по-правилното решение отколкото просто да останат в бюджета." 

Така коментира пред Нова тв председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ решението на парламента от вчера депутатите да не получават заплати до края на извънредното положение.

„Депутатите имат по-сериозни заплати и не са останали без някой заделен лев, за да могат да посрещнат нуждите си за тези 2 месеца, колегите го възприемат като жест на солидарност”, коментира Стоянова.

На въпрос за президентската заплата също да бъде намалена, каквито призиви имаше вчера в Народното събрание, Стоянова обясни, че президентската и магистратските заплати са обвързани с депутатските, но в случая кръгът на спрените заплати е ограничен и е вече решение на самото президентство и на магистратите да решат за техните възнаграждения.

По отношение на мярката 60/40, за която бе прието държавата да поеме осигуровките на работодателите, предеседателят на бюджетната комисия обясни, че от тази мярка няма как да се възползват всички бизнеси.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати