Международен турнир по шах събра в Плевен перспективни шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България

Спорт
23.03.2019 | 14:15 ч.

Депутатът от БСП Елена Йончева откри в петък Международния турнир по шахмат за жени „Млади надежди”, който се провежда в плевенския хотел „Ростов”. В състезанието участват десет перспективни шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България. Залогът за седем от тях е рейтинг за получаване на международно звание. Гост на събитието бе и зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски.

„Чест е да открием този шахматен турнир, който е за таланта на младите от тези четири държави. Искам да ви уверя, че действително България е гореща точка, защото тук се води битка за бъдещето на талантите на България. Аз съм убедена, че това бъдеще може да бъде постигнато от всеки един с ход на пешката. Защото с ход на пешката може да бъде свален всеки един цар”, каза Елена Йончева и направи символичния първи ход.

По-късно тя, Свиленски и домакинът на турнира – депутатът Васил Антонов, коментираха актуалните политически теми за аферата с апартаментите на водещи политици от управляващата партия и приетите преди повече от година промени в Закона за устройство на територията, в резултат на които фирма „Артекс” е започнала строителство на 34-етажна сграда. Ако не бил прокаран този лобистки закон, фирмата трябвало да строи по новия Общ устройствен план /ОУП/. Законовата поправка й позволила да вдигне сграда с височина от 120 метра - както е по стария ОУП, вместо по новия, който предвиждал сградата да е от 24 м, коментират от БСП.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати