Мартина Ганчева с приза Жена на годината 2019 г.

Общество
05.12.2019 | 16:16 ч.

Водещата в „Събуди се“ победи в категория „Телевизия“ заедно с  колегата си Мирослава Иванова

 

Русенката Мартина Ганчева беше избрана за Жена на годината 2019 г. Водещата на предаването „Събуди се“ по NOVA спечели конкурса в категория „Телевизия“ заедно с колегата си Мирослава Иванова.   Тази година събитието, организирано от списание GRAZIA, премина под мотото „Ново начало“. Номинираните в конкурса се състезаваха в 10  категории в областта на шоубизнеса, музиката и киното, обществени и културни инициативи и др.

Мартина Ганчева започва журналистическата си кариера от БНР, след това работи в телевизия "ДЕН". Професионалният й път минава през Дарик, БНТ, RE TV, Диема, ДУМА. 7 години е била водещ и продуцент в Bulgaria ON AIR. Русенката се присъедини към екипа на „Събуди се“ през 2018 година.

Мартина Ганчева е журналист със задълбочени познания в сферата на международните политически отношения. Тя е единственият български журналист, правил интервю с Траян Бъсеску като действащ президент на Румъния. Преводач е и на автобиографията на настоящия румънски президент Клаус Йоханис. Пред микрофона й са заставали редица еврокомисари и евродепутати, световноизвестни фотографи, писатели и музиканти.

Дни, след като Мартина Ганчева получи наградата Жена на годината, русенката даде интервю специално за "Бряг".

 

- Кое беше новото професионално начало за Вас?

  – NOVA се оказа моето ново начало. 

- Какви предизвикателства трябва да преодолявате като жена в динамичната професия на телевизионния журналист?

- Предизвикателствата и динамиката в професията са еднакви и за жените, и за мъжете. Изисква се пълна всеотдайност, дисциплина, поддържане на добра форма – не само на тялото, но и на ума. А веднъж попаднеш ли в тази сфера, в тази професия, ти става рефлекс, който е с теб навсякъде. Дори когато не си на работа, умът ти щрака и виждаш новини около себе си. Потенциални герои за снимане, любопитни истории за разказване. Журналистиката е професия 24/7.

- С кои Ваши и на колегата си Мирослава Иванова качества успяхте да победите другите номинирани в категорията дами (Гала, Мира Добрева, Алекс Кръстева, Жени Марчева и Диана Любенова)? С какво се отличавате от конкуренцията си?

– Всяка една от дамите в категория „Телевизия“ заслужава наградата. Тази година зрителите са гласували най-голямо доверие на нас. С какво сме ги спечелили? Вероятно със стремежа ни да им предложим по-различен поглед върху събитията. Обективни факти, много гледни точки, дълбоки лични истории, интересни хора, нестандартни хобита, пътешествия около света. Всичко това плюс поне още толкова. „Събуди се“ е екипна работа. За да се получи резултатът, който зрителите оценяват,  всеки един от екипа - видимо или не, оставя своя принос, своя отпечатък.

- Има ли дами в родния Ви град Русе, които Вие  оценявате като достойни за тази награда „Жена на годината“, въпреки че тези жени не са популярни и известни?

-Вероятно ще кажете, че съм пристрастна, но за мен това е майка ми. Категорична съм!

- С какво остава Русе в сърцето Ви и какви са спомените Ви от Коледите в детството?

– Винаги ще свързвам Русе с дома и семейството. А когато бях дете, Коледите бяха любимото ми време от годината. През празничните дни, докато мама се суетеше в кухнята, за да подготви най-красивата и вкусна трапеза, ние с татко ходехме в парка с шейната. Тогава зимите бяха истински, винаги имаше много, много сняг и на пързалките на крайната алея с поглед към Дунава наставаше голяма веселба. Липсват ми тези моменти! За мен Русе е дом и уют.  

 

 

Коментирай

Светла
10.09.2020 | 23:08 ч.
Хубавелка, но да престане да кръстосва крака по този начин напоследък, защото създават илюзията, че са криви!!!
Мартин Петров
08.07.2020 | 11:43 ч.
Тъпа, грозна и флегматична! Очевидно е връзкарка.
Русенец
06.12.2019 | 17:34 ч.
Искрени поздравления. Въобще не трябва да те сравняват с изброените в скобите по-горе кухи и халосани превземки. Дано си останеш така стилна, достойна, интелегентна и стегната жена в ефир, както до сега.
Илда Христова
06.12.2019 | 08:01 ч.
Браво, Марти! Браво на Лили, че е отгледала и възпитала такава красива, умна, слънчева и работлива дъщеря! Вие излъчвате онази божествена светлина, която кара човек да се издигне духовно над ежедневната суета и да полети! Радвам се, че животът ме срещна с Лили! Винаги ще я помня със своя неподправен чар и магнетизъм! Обичай и пази майка си, Марти!
Лили Ганчева
05.12.2019 | 18:10 ч.
Благодаря ти, Марти, че мислиш така за мен.Аз съм една горда и щастлива майка.Зная с колко труд постигаш всичко.Благодаря на в.Бряг за това интервю.