Макети на световноизвестни паметници на културата показват в Левски

Общество
21.05.2015 | 13:35 ч.

Почетният гражданин на град Левски, член на Съюза на свободните писатели, носител на много наши и международни отличия Васил Аврамов подари  на Градската художествена галерия в Левски 17 макета на световно известни катедрали, църкви, замъци и крепости. Експозицията, забележително творение на търпение и любов е открита на 20 май. Авторът е представен от уредника на галерията Маруся Панайотова. Подробности за интересната изложба съобщиха от Общината в Левски.

Изложбата с макети е само част от творческите постижения на Васил Аврамов, който с удоволствие разказа за историята на всяка една от културните забележителности, за вдъхновението, почерпено от красивата Трявна и световните паметници на културата.

Повечето от макетите си Васил Аврамов е подарил на приятели в България, Англия и Франция и на практика в изложбата в Левски са показани само една пета част от изработените от него макети през годините. В експозицията могат да се видят модела на прочутата Нотърдам дьо Пари - парижката Света Богородица, Рилския манастир - най-красивия национален паметник на културата, крепостта Тауър в Лондон и моста Тауър Бридж, и редица др.

Цветя и благодарност за красивото преживяване авторът получи от приятелите, от секретаря на местното читалище „Георги Парцалев1901” Мариета Аспарухова,от кмета на Община Левски Любка Александрова.

Да покаже на младите хора красотата на български и европейски паметници на културата, някои от най -емблематичните архитектурни знаменитости и по този начин те да обогатят познанията си и за историята, е желанието на автора.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати