Магия: Храна за животни се превръща в 6 кила препарат за полова мощ на Митницата

България
13.02.2018 | 19:40 ч.

6 кг лекарствен препарат за полова мощ, деклариран като храна за животни, са задържали митничари и граничари на Малко Търново, научи "Брягнюз". Нелегалната лекарствена субстанция е пренасял турски гражданин с лек автомобил.

 

Колата с марка „Фолксваген Голф" с турска регистрация е пристигнала на митническия пункт около 20 часа вечерта на 8 февруари в посока от България към Турция. На въпросите на митническите служители дали пренася стоки, валута или валутни ценности за деклариране, шофьорът на автомобила е отговорил, че пренася в багажника на автомобила пакет с храна за животни, за който е представил пред митническите служители фактура на стойност 6 евро.

 

 

При извършената проверка на автомобила митничарите се усъмняват в несъответствие между обявеното съдържание и вида на пренасяното прахообразно  вещество. Пакетът е задържан за лабораторен анализ.

 

Според резултатите от извършената експертиза в Централна митническа лаборатория на Агенция „Митници", идентифицираното вещество в пакета е тадалафил- чисто вещество,  със силно действие, което се прилага като активна субстанция в лекарствени препарати за еректилна дисфункция при мъжете, коментираха от Митницата по случая.

 

 

Нелегално пренасяната лекарствена субстанция  е задържана. Работата по случая продължава. Срещу шофьора на автомобила- турски гражданин с инициали К.К., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати