Мадлен Алгафари гостува на Плевен

Общество
03.12.2014 | 16:36 ч.

Мадлен Алгафари - психотерапевт и писател, ще представи на 5 декември, петък, в Плевен новата си книга „От „Какво ще кажат другите!” до „Какво избирам аз?”. Срещата ще се състои от 17:00 ч. в Галерия „Колекция Дарение Светлин Русев“. Организатори на срещата са Дружеството на журналистите и Дружеството на писателите в Плевен.

В Плевен известният психолог и автор на книгите „Мира нямам”, „Вяра имам”, „Всички можем да летим”, „Приказки за пораснали деца”, „Глад за истински неща”, „Как да се разболяваме правилно” ще говори за всичките си осем книги и ще отговаря на въпроси на своите почитатели.

В „От „Какво ще кажат другите!” до „Какво избирам аз?” Мадлен Алгафари прави психоантропологичен разрез на поведението на българите и дава своя отговор на въпроса за "Аз"-а и от гледна точка на нашата си, българска, вселена. Тъй като тя е доста различна и нейното основно състояние сякаш е "криза". Книгата има 700 съавтори, дали съгласието си мнението им по различните теми да бъде публикувано.

„Всички сме чели приказката за грозното пате. Мисля, че ние, българите, имаме единствен недостатък - ние сме патета, които не знаят, че са лебеди. Огледай се в „езерото” на разсъжденията в тази книга, читателю. Разказвам за много други нации, за болните и здравите гледни точки към най-важните теми на днешното живеене – мъжкото и женското, болестите, страховете, кризата, духовната интелигентност, истинските неща в живота, психотелесната терапия и др. Огледай се в тези теми и помисли отново дали си и дали искаш да бъдеш грозно пате, или да съблечеш тази невярна представа за себе си, да спреш да я насаждаш у децата си и да бъдеш щастлив лебед най-после! Не е нужно да се променя същността, а само гледната точка към нея, за да намерим здравето и щастието в баланса между „какво ще кажат другите” и „какво избирам аз”, казва в предговора на творбата си Мадлен Алгафари.