Люси Дяковска с невероятен концерт в родния Плевен

Общество
25.10.2015 | 15:05 ч.

Спиращ дъха концерт-спектакъл изнесоха Люси Дяковска и Плевенската филхармония на 23 октомври в ДКТ „Иван Радоев”. Люси се завърна на сцената в родния си град с „Най-доброто от мюзикълите на Бродуей...”.

Талантливата плевенчанка започва звездната си кариера в Хамбург през август 2000 г., когато се сформира групата „Ноу Ейнджълс”. Родена в семейство на известни музикантимайка й Росица е пианистка, баща й Любомироперен певец, а дядо й, маестро Иван Вълев, е един от най-известните фолклорни композитори в България, дългогодишен ръководител и диригент на Северняшкия ансамбъл. Само шестгодишна Люси се изявява на сцена в Плевенската опера заедно с баща си...

 

Под палката на Левон Манукян и с участието на пианиста Георги Милтиядов прозвучаха песни и фрагменти от емблематични американски мюзикъли като „Кабаре”, „Котките”, „Мулен Руж”, „Коса”, „Цар Лъв”, „Клетниците”, „Исус Христос Суперстар”, „Уестсайдска история”.

Музиката на Джордж Гершуин, Ленард Бърнстейн, Клод-Мишел Шонберг, Андрю Лойд Уебър, на легендарната британска група „Куин”, аранжиментите и симфоничните оркестрации на Георги Милтиядов и Левон Манукян, направени специално за случая, завладяващите изпълнения на Люси Дяковска и плевенските филхармоници превърнаха тази „Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска” в разтърсващ спектакъл, какъвто плевенската публика не бе виждала. Нейният красив и изразителен глас, в комбинация със завидната й артистичност, направиха интерпретациите й вълнуващи, убедителни, завладяващи, удовлетворяващи изискванията както на професионалистите, така и на любителите на класическата музика. Люси не само перфектно владее своя глас и сценично присъствие, но за нея музиката и сцената означават много повече. Тя се движи естествено, спонтанно и изящно, „владее” сцената, без маниерничене и превзетост. Нейните изпълнения, както и умело подбраната информация за представяните произведения и автори – Люси сама водеше спектакъла, плениха публиката със своята непосредственост и увлекателност. Талантлива, земна и чаровна, обичаща музиката и публиката...

 

Бурни, нестихващи аплодисменти, публиката изправена на крака и поклон към колегите музиканти от Плевенската филхармония за техния професионализъм, добронамереност и партньорство. Няколко пъти по време на концерт-спектакъла Люси благодари на тях, както и на диригентаЛевон Манукян и пианиста аранжор Георги Милтиядов.

Не с един, а с три биса завърши това „взривяващо” музикално преживяване в света на мюзикъла. Един от тях бе незабравимият хит „Синева” на „Диана експрес” – аранжимент, направен специално за Люси от Максим Горанов.

Класа, чувственост, обаяние - това е Люси Дяковска!

 

Августина СЕРАФИМОВА