Летище Бохот LM в готовност да посрещне Третата въздушна обиколка на България

Общество
06.08.2015 | 09:32 ч.

Авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация „Скай парк“летище Бохот LM е напълно готов да посрещне участниците в Третата въздушна обиколка на България, информира неговият собственик Антон Георгиев. Създадена е организация и за настаняването на пилотите в хотели в Плевен.  Събитието е на 7 и 8 август и е посветено на вековния юбилей от построяването на първия български самолет. Организира се с подкрепата на Фондация БВВС, Министерството на отбраната, ВВС, НВИМ, Музеят на авиацията в Пловдив под патронажа на Президента Росен Плевнелиев.

 

 Този път въздушните маршрути ще са по-дълги, информира Антон Георгиев. Самолетите ще се съберат на летище Пловдив, откъдето ще излетят за Приморско. Оттам групата се разделя на два лъчаедните ще преминат почти по диагонал страната и ще дойдат в Бохот, другите ще кацнат първо в Балчик преди да дойдат на летището в плевенското село заедно с други летателни машини, включили се от крайморския град.

В съботната сутрин самолетите ще излетят отново по два маршрутаедните ще преминат първо през София, а останалите ще летят директно за Пловдив, където официално ще бъде открито изложението „Построено от българи“.

Входът е свободен, а гостите ще могат да се запознат с богата ни авиационна история.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати