Кутев: Бойко Борисов подслушва президента. Караянчева: Подслушването не е в правомощията на премиера

Политика
14.02.2020 | 11:33 ч.

Бойко Борисов подслушва президента. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев в процедура по начина на водене.

Той обърна внимание, че неговият въпрос е върнат неоснователно. „Става дума за един мой въпрос, който беше към министър-председателя“, заяви Кутев и поясни, че въпросът му е свързан с подслушването на генерал и съответно на президента. Според него това подслушване е ставало със съзнанието на министър-председателя.


„Аз работя изцяло по правилник. Вашето възражение беше разгледано на Председателски съвет и този въпрос не следва да се реализира по правилника на глава 9, така както е решил председателски съвет. Искам да ви дам мои аргументи. Нека колегите и нашите зрители да разберат за какво става дума.“ Това каза председателята н НС Цвета Караянчева, предаде "Фокус".

Тя поясни, че министър-председателят има функции на координация по отношение на дейността на ДАНС, което значи общ характер, контрол, който не предполага конкретност, администриране и въздействие по същество. „Въпроси в смисъл кой е поискал, с каква цел и на какво основание е приложено подслушване на Цветан Стойков не биха могли да вменят в правомощията и отговорностите на министър-председателя“, допълни Караянчева и уточни, че парламентарният контрол по отношение на ДАНС се извършва от съответната парламентарната комисия.

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати