Къщи за по 1 евро продават в Италия

Общество
12.02.2019 | 14:51 ч.

Къща на Средиземно море, с винени лозя и романтични плажове. Едва ли има някой, който поне веднъж в живота си да не е мечтал да живее на такова място. Дори да не сте много богати може да си го позволите, благодарение на политиката, която водят италианските власти за населяване на обезлюдени села, съобщават от факти.бг. Самбука е поредното село, което се опитва да привлече нови жители, като им продава къщи срещу 1 EUR.

 

Селцето се намира в южната част на остров Сицилия, известна още като „земен рай”. Въпреки невероятната природа жителите му са предпочели да се преселят в големите градове.

 

Както в повечето случаи, така и тук местната власт има определени изисквания към купувачите. Те трябва да инвестират в имота минимум 15 000 EUR в рамките на 3 години. Парите трябва да бъдат изразходвани за реновиране на къщите. Новите собственици също така трябва да платят и депозит от 5000 EUR. Той ще им бъде върнат след завършване на ремонта. Това се отнася за имоти с площ от 40 до 150 кв.м.

 

„За разлика от другите градове, които обявяват подобна политика, тук местната власт притежава всички къщи, обявени на цена от 1 EUR. Не се явяваме посредници между старите собственици и купувачите. Ако някой прояви интерес, може веднага да се сдобие с имота", казва заместник-кметът на Самбука, Джузепе Качиопо.

 Доказателство за големия интерес към офертата е фактът, че само за няколко дни са продадени 10 къщи.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати