Курсант старшина Милен Симеонов представи достойно ВВВУ „Георги Бенковски“ на национален крос

Общество
16.02.2020 | 15:58 ч.

На 15 февруари Троян бе домакин на Национален крос „По стъпките на Васил Левски“. Организатори на проявата са Община Троян, Общински комитет „Васил Левски“, Спортен клуб по ориентиране „Хемус“ и СУ „Васил Левски“.

50 състезатели по ориентиране от 8 града и членове на над 15 спортни клуба преминаха по маршрути от Троян до Троянския манастир с дължина 3 км, 8 км и 12 км. Стартът е пред паметната плоча /хана/ на Васил Спасов, в който е създаден Троянският революционен комитет, финалът – Троянският манастир, в който Левски създава първия монашески революционен комитет.

Курсант старшина Милен Симеонов има няколко участия в националния крос като състезател на плевенския Спортен клуб по ориентиране „Север“ към Туристическо дружество „Кайлъшка долина“. Двукратен републикански шампион е за юноши младша възраст. Тази година защитава името на ВВВУ „Георги Бенковски“, чийто знаменосец е, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Милен Симеонов изминава състезателното трасе от 8 км със сборно изкачване 120 м за 42 мин и 55 секунди в конкуренция от 38 състезатели при мъже – 21 години. Така заема 8 място сред участниците в кроса.

В СКО „Хемус“ познават и уважават старшина Милен Симеонов и като младеж с морал, достойнство и чест. На състезание по ориентиране през миналата година в района на Дряново Милен помага на дете състезател от Троян, което се загубва по маршрута си. Днес двете семейства са повече от роднини.

Старшина Симеонов се радва и на отличното представяне на ориентировачите от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, преминали по стъпките на Апостола. Както и на постиженията на СКО „Север“ - Плевен, с председател инж. Петър Иванов – 12 състезатели, завоювали 1 първо място при майсторите, три втори места и две трети.

А организаторите отбелязват, че от 14 години всички стартирали са и финиширали.

Следващото предизвикателство пред авиоинженера Милен Симеонов ще са белите писти на Боровец и Армейският шампионат по ски.

 

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Стил по време на карантина

 
Изкъпах се, 
гримирах се 
и сега ще си правя прическа,
че ще излизам на балкона!

 

 

АРХИВ | изберете две дати