Кукери гониха злите сили в село Ленково

Общество
07.01.2015 | 16:54 ч.

На Ивановден кукери гониха злите сили в с. Ленково, община Гулянци. Сред гостите на празника бе и областният управител на Плевен Ралица Добрева. Тя поздрави участниците в ритуала и жителите на селото като им пожела да бъдат здрави и щастливи, съобщиха от областната преслужба.

”Нека Йоан Кръстител закриля вас и вашите семейства. Нека ви ръководи при реализирането на всяка благородна инициатива и ви помага при превъзмогването на житейските трудности”, е казала Ралица Добрева в поздравлението си. Гост на празника бе и народният представител Владислав Николов

Тази година в кукерския ритуал за гонене на злите сили взеха участие две групи от Ленково. Още от сутринта те са започнали да обикалят по къщите и да танцуват. Вдигайки шум и създавайки добро настроение у стопаните, те прогонват болести и несгоди. Най-малкият участник в ритуала бе 5 годишният Християн, който бе напътстван от своя баща.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Карам си към село и гледам един седи до пътя с някаква раница. Дига ми палец… аз се усмихнах… ей няма нищо по-яко от това, непознат да ти лайкне колата!

АРХИВ | изберете две дати