„Криле за всички” събира за 13-и път фенове на авиацията на летище Бохот

Общество
16.09.2015 | 16:44 ч.

Фенове на авиацията ще се съберат край Плевен в събота за 13-ото издание на фестивала на леката и спортна авиация „Криле за всички”. Той ще се проведе в „Скай парк” - летище Бохот LM, като официалното откриване на авиошоуто е в 11 часа, информира Илиян Иванов - председател на Авиационно сдружение "Криле".

 

Гостите ще имат възможност да видят демонстрации на полети в група на различни самолети, както и разнообразна въздухоплавателна техника - парапланери, мотоделтапланери, автожир. Желаещите да полетят ще могат да го направят по време на мотивационните полети, а останалите ще имат възможност да разгледат базата за ремонт на летателна техника и училището за пилоти. Собственикът на "Скай парк" - летище Бохот-LM Антон Георгиев информира, че очаква скоро да получат лиценз за обучение и на професионални пилоти.

 

Георгиев съобщи още, че една от новостите на предстоящия авиофестивал ще бъде Летателен симулатор, с който организаторите на "Криле за всички" ще изненадат своите гости. Съоръжението пресъздава в реално време полет с военно-транспортен самолет  L 410. Един полет трае 15 минути - излитане, заход и кацане. Който се страхува да полети на живо, може да изпита усещането на пилотите чрез този симулатор, прикани Георгиев. Той допълни, че и при обучението на пилоти на такива тренажори се тренира реакция в различни ситуации.

Тази година първият ден от фестивала съвпада и с рождения ден на Антон Георгиев. По този повод домакинът сподели, че предпочита вместо лични подаръци приятелите му да дарят средства за изграждането на паметник на авиацията. От две години се мъчим да реализираме тази идея, има решение на Общинския съвет, има и договорен самолет - МиГ 21, информира Антон Георгиев. Избрано е и мястото - кръговото движение на ул. "Българска авиация". Трудността идва от нуждата от 12 000 лвза изграждането на фундамента. Такива паметници има дори в малки села, коментира Георгиев

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати