Корнелия Нинова отново критикува управляващите

Политика
13.08.2020 | 10:21 ч.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова остро критикува управляващите и ги обвини, че се страхуват и затова са провалили провеждането на пленарното заседание, което бе инициирано от левицата. По думите й за пореден път Борисов е показал как се руши държавността и институциите.

ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх, заяви Нинова на брифинг в парламента, след като депутатите не събраха необходимия кворум и заседанието се провали. 

Да имаш мнозинство, да можеш да вземеш решения, каквито искаш, и да не го направиш, показва само едно - страх /от протеста, от истината/, коментира тя. 

"Днес Бойко Борисов показа как се погазва върховенството на закона. Раздаването на пари може да мине само през актуализацията на бюджета. Искаме прозрачност и борба с корупцията. В момента няма никой в държавата, който да знае прозрачно колко са парите, какъв е дефицита, излишъка, кредитите", изброи Нинова.

"Ако имаха смелостта, ако държаха на прозрачност, Борисов щеше да дойде. От години искаме парламентарен контрол върху изпълнителната власт, а днес има поредното доказателство за диктатура в държавата", продължи червената лидерка.

За един месец Борисов раздаде или обеща в неясно бъдеще около два милиарда лева без план, без критерии, оценка на кого ще помогне, как ще стабилизират икономиката, отбеляза Корнелия Нинова. Той си купува лично оцеляване и печели време, смята лидерът на социалистическата партия.

Нинова обяви още, че левицата ще внесе подписи да ново извънредно заседание, но първо ще го обсъди в групата.