КНСБ - Плевен стяга редиците за протест срещу пенсионната реформа

Общество
03.12.2014 | 12:29 ч.

КНСБ-Плевен стяга редиците си за включване в национален протест срещу предлаганата пенсионна реформа и проектозакона за държавния бюджет за 2015 г. Денят на протеста се очаква да бъде следващата седмица, евентуално след 9 декември.

През 2015 година не трябва да има нарастване на изискванията за пенсионна възраст, заяви пред медиите областният лидер на КНСБ в Плевен Янчо Андонов. В срещата с медиите участваха и ръководители на синдикални организации от различните браншове в региона. От Плевен за участие в протеста в София на този етап ще пътуват два автобуса с протестиращи. Очакваме обаче броя им в следващите дни да се удвои, и дори утрои, коментира Андонов.

Решението за националния протест срещу така подготвяната пенсионна реформа е взето на заседание на консултативния съвет на ръководствата на двете синдикални централи и на стачните комитети на КНСБ и на КТ „Подкрепа“. На тази среща бе обсъдена ситуацията в страната и общата оценка за проектозакона за държавния бюджет 2015 е негативна, заради липсващата политика по доходите и неправилния подход при провеждането на пенсионната реформа, заяви Янчо Андонов.