КНСБ-Плевен: Работата без трудов договор е най-честото констатирано нарушение

Общество
16.02.2015 | 14:09 ч.

Общо 9669 са членовете на КНСБ в област Плевен, като към края на 2014 г. регионалната структура на синдиката наброява 262 организации, обединяващи работници и служители по места.

Данните огласи днес пред медиите регионалният лидер на КНСБ за област Плевен, Янчо Андонов. Той направи обобщението по повод 25 години от основаването на синдиката у нас и припомни накратко историята на КНСБ от учредителния конгрес на 17-18 февруари 1990-та година до наши дниНа годишнината тази седмица ще бъдат посветени и редица инициативи, съобщи Андонов.

В национален мащаб браншовите организации на КНСБ са 35 с близо 250 000 членове. Най-голям е делът на организациите в сферата на здравеопазването, образованието, леката промишленост и търговията, информира още Янчо Андонов. И бе категоричен, че КНСБ - Плевен работи активно в защита правата на работното място.

Като най-чести констатираните нарушения, лидерът на КНСБ -Плевен посочи работата без трудов договор, преминаване от безсрочен в срочен трудов договор, забавяне на изплащането на заплатите с месеци, осигуряване върху минимална работна заплата и други. В тази сфера КНСБ работи активно заедно с Инспекцията по труда в Плевен.

Успоредно с тези основни задачи, се правят и допитвания до членовете на синдиката, до работниците и служителите за готовността им за стачни действия, с които да защитят своите трудови, социални и синдикални права.

„Проведените през годините протестни и стачни действия показват, че само с общи и солидарни действия могат да бъдат принудени управляващите да се съобразят с исканията на национално представените синдикати и волята на хората на наемния труд в България“, заяви още Янчо Андонов.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати