Кметът на Бургас заяви категоричната си подкрепа за проф. Димитър Стойков

Общество
28.10.2015 | 17:40 ч.

„Радвам се, че днес съм в Плевен. Тук съм, за да подкрепя специално проф. Димитър Стойков за вота в неделя. Убеден съм, че той ще го спечели!"

 

Това заяви в Плевен днес кметът на община Бургас Димитър Николов, който е един от най-успешните кметове в страната. Димитър Николов пристигна в Плевен, за да заяви категоричната си подкрепа за проф. Димитър Стойковкандидат за втори кметски мандат, издигнат от ПП ГЕРБ. В срещата с медиите участва и проф. Димитър Стойков.

„Познавам проф. Стойков отдавна, той е един изключително ерудиран и възпитан човек, работохолик. Направило ми е впечатление, че страшно много обича града си. С проф. Стойков имаме много съвместни дейности, заедно здраво работихме и по проектите за тролейбусите. Въпреки многото трудности там, проф. Стойков беше изключително упорит и настоятелен и виждам, че в Плевен новите тролейбуси се движат вече успешно, което е едно допълнително улеснение и комфорт за жителите на Плевен. Не се съмнявам, че плевенчани ще подкрепят проф. Стойков на вота в неделя. Убеден съм в това и се надявам да му донеса успех. Номерът на бюлетината е лесен – 10 за 10 победа“, обяви кметът на Бургас.

 

От своя страна проф. Стойков благодари за заявената подкрепа и хубавите думи, казани от Димитър Николов, като отбеляза, че тази оценка е не само ласкава, но преди всичко задължава. Аз ще направя всичко възможно да оправдая това доверие, заяви проф. Стойков. Той допълни, че в неделя предстои съдбовен избор за плевенчани. „Всички знаем Георг Спартански с кое управление беше свързан. С управлението, което за 12 години разпродаде общинска собственост за над 60 млн. лева и построи една оркестрина. Това е резултатът им – разпродадени общински дружества, ликвидиран транспорт между населените места, заради продажбата на общинското дружество „Галатея“ в Плевен вече няма денонощна аптека, разпродадено бе дори медицинско заведение. За четири години ние направихме това, което обещахме – две детски градини, покрит плувен басейн, нов площад и т.н. Разкрихме над 2100 работни места по оперативни програми и над 2200 постоянни работни места от инвестиции, което не се е случвало в Плевен от периода на прехода. И нещо повече – нашата програма не се състои от пет „П“-та, а е ясна и точна, за над 3000 работни места, за нови инвестиции и проекти“, коментира проф. Димитър Стойков. И призова: „Нека плевенчани да избират между период на реваншизъм, на страх и подчинение и на нищоправене, пред период на ясно бъдеще с подкрепата и на правителството на г-н Борисов, и на доказани колеги – кметове. Благодаря на тези плевенчани, които ни подкрепиха на първи тур. За втория тур приканвам всички, които милеят за бъдещето на нашия град, да излязат и да гласуват. За това младите хора да останат в Плевен, за нови инвестиции и проекти, за ясното и светло бъдеще на града ни. За картината на новия Плевен, която ще дорисуваме напълно!“

"Чакам професора да се върне в нашия отбор след неделя и да започваме работа", каза на финала кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!