Кметовете на Габрово и Русе подкрепиха проф. Димитър Стойков за кмет на Плевен

Общество
29.10.2015 | 18:45 ч.

След категоричната подкрепа, заявена в сряда от кмета на Бургас Димитър Николов, още двама успешни кметове на общини в БългарияТаня Христова на Габрово и Пламен Стоилов на Русе, обявиха своята подкрепа за проф. Димитър Стойковкандидат за втори кметски мандат на Плевен, издигнат от ПП ГЕРБ. Таня Христова и Пламен Стоилов пристигнаха днес лично в Плевен, за да подкрепят проф. Стойков преди балотажа в неделя.

 

„За мен е голям шанс да бъда тук, за да подкрепя проф. Стойков, за да може видимите резултати във вашия градда продължат да се реализират и да бъдат мотивация за младите хора тук. Виждате, че градовете ни се обновяват, в Плевен се реализира един от най-успешните проекти за устойчив градски транспорт, за който ние ще продължим да черпим опит от вас. Надявам се, че в неделя плевенчани ще вземат правилното решение и ще гласуват с номер 10“, заяви Таня Христоваи отбеляза, че самата тя в чисто човешки план е свързана с Плевен. „За мен е удоволствие да подкрепя проф. Стойков и ще се радвам да продължим да работим в партньорство и в бъдеще“, обяви Христова.

 

Категоричната си подкрепа за кандидатурата на проф. Стойков заяви и кметът на Русе Пламен Стоилов. Той не скри и своята лична привързаност към Плевен. „Искам да ви кажа, че безкрайно много обичам този град и уважавам неговите хора. Имам толкова много приятели тук, че ми се иска да използвам случая и да им кажа, че местните избори са много важни. Нека гласуваме правилно – за хората, които правят видимата промяна. Спомням си какво беше Плевен преди 4 години, нека и жителите на града си спомнят. Изключителна чест е за мен да имам за колега и приятел човек като проф. Стойков – доказан мениджър, човек, който е изваждал от тежка ситуация не една структура. Негова е заслугата Плевен да има и тази уникална болница. Това, което направи за общината, също е изключително“, заяви Стоилов. Той подчерта, че наследството, което е получил проф. Стойков, е било изключително тежко, но той е успял не само да структурира общината и да направи екип, но и да гарантира близо 60 млн. лв. за следващия мандат. „Безспорен е фактът, че за един кмет е изключително важно да има подкрепата на правителството, а проф. Димитър Стойков има подкрепата и на премиера, и на правителството, на всички министри, и от председателя на Парламента“, отбеляза още Пламен Стоилов. И допълни: „Сигурен съм, че проф. Стойков, със своя интелигентен начин на водене на кампанията и толерантен тон, ще получи категорично одобрението на плевенчани“. В качеството си на действащ председател на Асоциацията на дунавските общини Пламен Стоилов отбеляза и това, че едно от важните неща, направени от проф. Стойков като кмет, е това, че приобщил община Плевен към тази Асоциация.

 

„Именно проф. Стойков изведе Плевен от кризата и го направи водещ град в Северна България и това трябва да се оцени. Плевен е стратегическа община и тя трябва да има правилния ръководител. Всяка промяна на властта означава загубено време, а за Плевен това ще означава и загубени пари от европейските фондове. Проф. Стойков доказа, че знае как, има екипа, печели проекти и ги реализира. Няма как това да не се вижда. Затова смятам, че на 1 ноември той ще бъде безспорният кмет на Плевен. От сърце му желая успех“, каза още русенският кмет и заяви, че проф. Стойков има пълната подкрепа на всички кметове от ГЕРБ.

 

От своя страна проф. Димитър Стойков благодари за подкрепата и отбеляза, че това е поредното доказателство, че ГЕРБ работи в екип и така постига видимите резултати, които не са само мото, а идея на цялото управление. Той благодари на плевенчани и призова всички заедно да излязат и гласуват в неделя за по-доброто бъдеще на Плевен.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!